Składniki na kotlety mielone Shami Kebab:
|
|
Przepis na kotlety mielone Shami Kebab:
|
|
Przede wszystkim mięso mielone musi być świeżo przygotowane, mięso mielone zaczyna się psuć już po 12 godzinach, nawet jeśli jest szczelnie zamknięte i przechowywane w lodówce. Najlepiej wybrać ładny kawałek łopatki i zlecić zmielenie w sklepie, a najlepiej zmielić samemu w domu, wtedy mamy pewność, że w mięsie nie będzie chrząstek i twardych kawałków.SHAMI KEBAB CURRYMieszanka Przypraw Curry Shami Kebab do mięsa mielonego składniki w zmiennych: kolendra, sól, zielone chilli, suszona cebula, czosnek, imbir, liście laurowe, kminek, czarny pieprz, kardamon, goździki, kmin indyjski, nasiona kozieradki, adżwan, maltodextrin, olej canola, cukier, dwutlenek krzemu Najważniejsze w mieszance przypraw, czyli curry są dobrze dobrane proporcje, to ona odpowiada z smak i zapach naszej potrawy. |
Przepisy kulinarne Kuchni Fusion, która łączy kuchnie świata. Tradycyjna kuchnia wzbogacona o przyprawy i curry z Indii.
sobota, 7 listopada 2015
Kotlety mielone z warzywami i mieszanką przypraw Shami Kebab
Etykiety:
curry,
cury przyprawa,
dania indyjskie,
kotlelety mielone,
kotlety z warzywami,
kuchnia indyjska,
mieszanka przypraw,
przyprawa,
przyprawa curry,
shami kebab
Lokalizacja:
Polska
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz